Bent u een creatieve ondernemer in Almere en wilt u zichzelf profileren via deze website?

Stuur dan een mail naar info@cultuuralsmotorvandeeconomie.nl met uw gegevens:
Naam
Vakgebied/discipline
Adres
Telefoonnummer
E-mailadres
Website
Een inhoudelijke tekst over uw werkzaamheden.
Een foto

Cultuur als Motor van de Economie 

Almere is in slechts enkele decennia van niets gegroeid tot een stad van bijna 200.000 inwoners (2014). We willen allemaal een complete, levendige en creatieve stad met een gunstig ondernemersklimaat. Om dat doel te bereiken, zijn we op zoek naar nieuwe coalities binnen de stad. 

Hoe kan de cultuursector beter bijdragen aan de versterking van de lokale economie? Kunnen bedrijven het aanbod van cultuur in de stad stimuleren en versterken? Hoe kunnen we samenwerken, verbindingen realiseren en geld zo efficiënt mogelijk inzetten, zodat cultuur en economie er baat bij hebben?

Deze en andere vragen stonden centraal tijdens een werkconferentie op 12 oktober 2011. Ruim 80 Almeerders – cultureel ondernemers, kunstenaars, corporaties,, vertegenwoordigers van bedrijfsring en KvK, wethouders en vele andere ondernemers – kwamen bij elkaar en lieten zich inspireren door Arjo Klamer, hoogleraar in de economie van kunst & cultuur. Daarna werd door de aanwezigen gewerkt aan concrete plannen met als doel nieuwe verbindingen tussen de werelden van de kunst & cultuur en andere ondernemers in de stad.

Op 27 maart 2014 organiseerde Cultuur als Motor van de Economie samen met The art in between een studiemiddag in Amsterdam Noord. Lees hier het verslag van de middag.

Wilt u meer weten, op de hoogte blijven, meepraten over en meewerken aan de uitvoering van de plannen? Neem voor meer informatie contact op via info@cultuuralsmotorvandeeconomie.nl. 

Cultuur als Motor van de Economie is een stichting in oprichting. De diverse activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Almere.